Administratie


Van alle activiteiten waar zelfstandig ondernemers mee te maken krijgen, is de administratie het minst populair. Belastingdienst, facturen, uren, agenda, offreren, kilometeradministratie, u zult het naast uw gewone werk allemaal zelf moeten regelen. Vervelend om te doen? Misschien. Maar toch moet het gebeuren. Om het u hierbij zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u voor alle administratieve zaken bij G-2 terecht. Ik geef advies, begeleiding en verzorg uw hele financiële administratie. Mijn doel is om te zorgen voor een kloppende financiële administratie waar u in alle opzichten het beste uithaalt. Zowel zakelijk als fiscaal.

Veel kleine zelfstandigen managen hun inkomen aan de hand van hun inkomsten en niet op basis van de administratie. Maar juist de administratie – met informatie over de stand van de bank, de openstaande rekeningen en alle verplichtingen – laten zien of een uitgave verstandig is. Ik geef u inzicht in uw (privé en/of) zakelijke financiën. Zo worden de kosten voorspelbaar, heeft u meer rust en kunt u onverwachte kosten makkelijker opvangen.

De basisregels voor een gezonde administratie is wel dat het regelmatig word bijgehouden!

Zorg dus dat u in uw week voldoende tijd inplant voor uw administratie, zodat u er niet na 40 uur werken nog een heel weekend of een paar avonden aan kwijt bent.


Zoals u weet, bestaat uw financiële administratie uit uw verkoopfacturen, inkoopfacturen, kas en bankmutaties. Natuurlijk kunt u deze aanleveren in de spreekwoordelijke schoenendoos, maar ik zou het liefst zien dat u zelf uw administratie bijhoudt, zodat u exact weet hoe u ervoor staat. Problemen ontstaan als u minder verdient dan u uitgeeft en de schoenendoos iets te lang blijft liggen. En als u wacht met het inroepen van hulp, is het vaak al te laat. Met een up-to-date administratie kunt u veel ellende voorkomen.


Hoe beter uw administratie is bijgewerkt, hoe nauwkeuriger die wordt en hoe beter u kunt sturen op uw cijfers. En ook al wordt de financiële administratie nooit uw hobby, u kunt wel plezier beleven aan uw cijfers. Met gezond boerenverstand en goede administratieve overzichten kunt u prima uw bedrijf sturen en keuzes maken. Als u groei ziet, maar ook bij tegenvallers. Op dat soort momenten is snel ingrijpen van het grootste belang.

En bedenk: een bedrijf gaat niet failliet omdat het verlies maakt, maar omdat het geen geld meer heeft.