Belastingen


Belasting betalen moeten we allemaal, maar u betaalt natuurlijk niet graag teveel. Het lastige is alleen dat de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers complexer is dan die voor particulieren. Ondernemers met een eenmanszaak of vof moeten naast het particuliere gedeelte ook nog een ondernemersgedeelte invullen waarvoor de gegevens uit de jaarrekening nodig zijn. Verder heeft u zeer waarschijnlijk recht op extra aftrekposten. Alle inkomsten en aftrekposten leiden uiteindelijk tot een belastbaar inkomen waarover u belasting moet betalen.

Tip: Vraag een voorlopige aanslag aan!

Toen u in in loondienst was, werd er op uw brutosalaris al direct belasting ingehouden en hoefde u meestal niets aan inkomstenbelasting te betalen. Misschien kreeg u zelfs geld terug, omdat u een eigen huis met hypotheek heeft. Startende ondernemers vergeten vaak dat ze als zelfstandigen nu niet meer maandelijks belasting betalen. U moet dus een deel van uw inkomsten reserveren voor uw eerste aangifte inkomstenbelasting.

G-2 raadt u in alle gevallen aan om zo snel mogelijk een voorlopige aanslag aan te vragen. Zo voorkomt u dat u later voor onverwachte grote aanslagen komt te staan. Zo’n voorlopige aanslag is een aanslag over één jaar: u kunt het te betalen bedrag in maandelijkse termijnen afdragen. De aanslag is gebaseerd op uw geschatte inkomen voor dat jaar.

Ik kan u van dienst zijn bij de (voorlopige) aangifte inkomstenbelasting, (voorlopige) toeslagen en bij vele andere soorten aangiften (tot 5 jaar terug!). Daarnaast kan ik u helpen met alle mogelijke verzoek- of bezwaarschriften tegen een aanslag. Om dit voor u zo gunstig mogelijk te regelen, houd ik de wetgeving continu bij en zoek ik precies voor u uit wat er fiscaal mogelijk is.